Sieso - Simple Ergonomic Solutions
Statik-Relax

Persbericht NL WORD

Productsheet NL

Productsheet D

Productsheet UK

Fiche Produit FR


Foto's Statik-Relax:

Statik-Relax MedRes

Statik-Relax HiRes

Statik-Relax Prod.Overview HiRes

EMG2 screenshot MedRes


Sieso foto's:

Prevention Workplace HiRes

Special RSI products HiRes

Sieso Logo HiRes

Sieso Logo MedRes


Contact


Sieso, Simple Ergonomic Solutions Weesperstraat 118-T
1112 AP Diemen
Nederland

T +31 20 4861 705
F +31 20 4861 790
M +31 6 25077 194
E info@sieso.info
W www.sieso.info

P E R S B E R I C H T          Voor directe publicatie
Amsterdam, 20 mei 2008

Sieso® presenteert een doorbraak in biofeedback technologie met het nieuwe apparaat: de Statik-Relax®. Het innovatieve aan dit product is dat er bij het meten van spieractiviteit onderscheid gemaakt wordt in de verschillende soorten spieractiviteit. Dit zeer gebruiksvriendelijke en compacte apparaat is hierdoor als eerste biofeedback apparaat in staat om daadwerkelijk de spiervermoeiing (-verharding) te meten. Dit is een zeer goede indicator voor het risico op RSI gerelateerde klachten. De Statik-Relax is speciaal bedoeld ter preventie van Klachten in Arm, Nek en Schouder (KANS, ook aangeduid met RSI). Daarnaast is het een uitermate geschikt meetinstrument in het re-integratietraject voor mensen met deze klachten.

Toepassingen
Het uiterst compacte apparaat (niet groter dan de afstandsbediening van een auto) is speciaal bedoeld voor het meten van de spiervermoeidheid (-verharding) in het Arm, Nek en Schouder gebied. De Statik-Relax bestrijdt RSI/KANS bij beeldschermwerkers (beroepsziekte één in Europa). De Statik-Relax kan preventief worden ingezet door bijvoorbeeld alle nieuwe werknemers een week met het apparaatje te laten werken. De gebruiker ervaart wat het effect is van zijn/haar werkhouding, werkplekinrichting, werk- en rusttijden, etc. op de spiervermoeidheid. Ook kan de Statik-Relax® gebruikt worden door Arbo-professionals en (para)medici om te meten hoe de spierbelasting en –vermoeidheid verloopt gedurende de dag, week en/of maand. Op basis van deze meetgegevens kan een op maat gesneden advies worden gegeven aan de cliënt.

De Statik-Relax is in 3 varianten beschikbaar:

·         Statik-Relax Basic versie

·         Statik-Relax Medic Versie

o       Mogelijkheid om data op te slaan in het interne geheugen, + software voor uitgebreide analyse & rapportage en opslag van alle metingen in een database.

·         Statik-Relax Demo-versie

o       Geeft het vermoeiingsproces van de spier versnelt weer. Ideaal om de effectiviteit van ergonomische producten te demonstreeren.

De innovatie
Dit innovatieve apparaat maakt onderscheid tussen ‘statische belasting’, ‘snelle dynamische belasting’ en ‘langzame dynamische belasting’ van de spieren. Het RSI risico wordt alleen verhoogd door de eerste twee typen spierbelasting. ‘Langzame dynamische belasting’ van de spier zorgt juist voor een verlaging van risico op RSI klachten. Andere biofeedback apparaten meten enkel het aanspannen van de spier of de spieractiviteit. Echter spieractiviteit is niet automatisch hetzelfde als spiervermoeidheid. Dit is hét onderscheidende kenmerk van de Statik-Relax. Doordat de Statik-Relax onderscheid maakt tussen de verschillende soorten spierbelasting kan daadwerkelijk de spiervermoeiing (-verkramping) worden gemeten en bepaald. Ruim 8 jaar onderzoek door het gerenommeerde Duitse onderzoeksinstituut Thumedi, naar de Elektro Myografie (EMG) van spieren, heeft geleid tot dit product.

Op de A+A beurs 2007 in Düsseldorf (de duitse Arbo-beurs) is de Statik-Relax als innovatiefste product van de beurs bevonden.

Kenmerken Statik-Relax

 • De Statik-Relax is het kleinste EMG-meetapparaat ter wereld.
 • Uitgebreide feedback mogelijkheden:
  • Uitschakelbaar akoestisch alarm
  • Weergave op PC/Laptop of PDA scherm van: een indicator voor RSI-gevaar ten gevolge van de spiervermoeidheid én een indicator welke directe feedback geeft op de huidge spierbelasting. Bij alarmering van een verhoogde spiervermoeidheid kunnen tips en meer informatie worden opgevraagd over werkhouding, rusttijden etc. Daarnaast kunnen er oefeningen weergegeven worden om de spiervermoeidheid te verminderen.
  • Grafische weergave van de spiervermoeidheid op computer of PDA.
  • Grafische weergave van spieractiviteit op computer of PDA.
 • Compleet draadloos. De Statik-Relax wordt, onder de kleding, op bijvoorbeeld de trapezespier (nek/schouder gebied) geplakt met twee kleine elektrodes. Het apparaat wordt met behulp van Bluetooth® verbonden met de computer of PDA.
 • Zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk.
 • Mogelijkheid om data op te slaan in het interne geheugen (alleen Medic versie).
  • Met de Medic Software kunnen alle metingen worden opgeslagen en met behulp van de data uitgebreide analyses en rapportages gemaakt worden.

Sieso op de Gezond in Bedrijf Jaarbeurs Utrecht 2008
Op de beurs ‘Gezond in Bedrijf’in Utrecht van 21 t/m 22 mei presenteert Sieso in Hal 3, Stand D20 de Statik-Relax voor het eerst in Nederland. Ook zullen een assortiment andere ergonomische producten en hulpmiddelen gedemonstreerd worden, waaronder het nieuwste ergonomische toetsenbord de Yogitype®. U bent van harte uitgenodigd om één van onze demonstraties te komen bekijken.
Meer informatie kunt u vinden op onze website:
www.sieso.info

 

NOOT AAN DE REDACTIE:

 

Op de duitse Arbobeurs A+A 2007 en de internationale beurs Medica 2007 in Düsseldorf hebben wij al een prototype van het product gepresenteert en zijn wij verkozen tot innovatiefste product van de A+A beurs. Onderstaand vind u een link van het product op de Medica beurs in Düsseldorf, zoals uitgezonden op de duitse televisie:

http://www.laptopergonomie.nl/persberichten/medica2007/WDR14-11-2007Medica.avi

Na het verder fijnslijpen en de CE-goedkeuring van de Statik-Relax wordt de uiteindelijke versie geïntroduceerd op de Nederlandse markt op 21 en 22 Mei in de Jaarbeurs in Utrecht. U bent van harte uitgenodigd om ons hier te bezoeken voor een demonstratie in Hal 3, stand D20.

U kunt het persbericht ook vinden op (incl. hoge resolutie foto’s van het product.):

http://www.sieso.info/persberichten/gezondinbedrijf2008/persbericht_nl.html

Voor meer informatie of om een testexemplaar aan te vragen kunt u contact opnemen met Marco van den Berg (zie onderstaande contactgegevens).

Ik hoop u op de beurs of anders elders te mogen ontmoeten.

Sieso®, Simple Ergonomic Solutions

Weesperstraat 118-T
1112 AP Diemen
Nederland
T:         +31 20 4861 705
F:         +31 20 4861 790
M:        +31 6 25077 194
E:        info@sieso.info
W:      
www.sieso.info 

 

 

 

Statik-Relax

Statik-Relax