Sieso - Simple Ergonomic Solutions
Statik-Relax

Persbericht NL

Productsheet NL

PresseBericht D

Productsheet D

PressRelease UK

Productsheet UK


Afbeeldingen Statik-Relax:

Statik-Relax MedRes

Statik-Relax HiRes

Statik-Relax Prod.Overview HiRes

EMG2 screenshot MedRes


Sieso productgroep afbeeldingen:

Prevention Workplace HiRes

Special RSI products HiRes

Sieso Logo HiRes

Sieso Logo MedRes

Contact

Sieso, Simple Ergonomic Solutions
Kromme-Mijdrechtstraat 23
1079 KN Amsterdam
Nederland

T +31 20 4861 705
F +31 20 4861 790
M +31 6 25077 194
E info@sieso.info
W www.sieso.info

P E R S B E R I C H T
Amsterdam, 10 augustus 2007

Sieso® presenteert een doorbraak in biofeedback technologie met het nieuwe apparaat: de Statik-Relax®. Het innovatieve aan dit product is dat er bij het meten van spieractiviteit onderscheid gemaakt wordt in de verschillende soorten spieractiviteit. Dit zeer gebruiksvriendelijke en compacte apparaat is hierdoor als enige biofeedback apparaat in staat om daadwerkelijk de spiervermoeidheid (-verharding) te meten. Dit is de beste indicator voor het risico op RSI-klachten. De Statik-Relax®-Mini is speciaal bedoeld ter preventie van Klachten in Arm, Nek en Schouder (KANS). Daarnaast is het een uitermate geschikt meetinstrument in het re-integratietraject voor mensen met deze klachten.

Toepassingen
Het uiterst compacte apparaat (niet groter dan de afstandsbediening van een auto) is speciaal bedoeld voor het meten van de spiervermoeidheid (-verharding) in het Arm, Nek en Schouder gebied. De Statik-Relax®-mini bestrijdt RSI/KANS bij beeldschermwerkers (beroepsziekte één in Europa). De Statik-Relax®-mini kan preventief worden ingezet door bijvoorbeeld alle nieuwe werknemers een aantal weken met het apparaatje te laten werken. De gebruiker ervaart wat het effect is van zijn/haar werkhouding, werkplekinrichting, werk- en rusttijden, etc. op de spiervermoeidheid. Ook kan de Statik-Relax®-mini gebruikt worden door Arbo-professionals en (para)medici om te meten hoe de spierbelasting en –vermoeidheid verloopt gedurende de dag, week en/of maand. Op basis van deze meetgegevens kan een op maat gesneden advies worden gegeven aan de cliënt.

De innovatie
Dit innovatieve apparaat maakt onderscheid tussen ‘statische belasting’, ‘snelle dynamische belasting’ en ‘langzame dynamische belasting’ van de spieren. Het RSI risico wordt alleen verhoogd door de eerste twee typen spierbelasting. ‘Langzame dynamische belasting’ van de spier zorgt juist voor een verlaging van risico op RSI klachten. Andere biofeedback apparaten meten enkel het aanspannen van de spier of de spieractiviteit. Echter spieractiviteit is niet automatisch hetzelfde als spiervermoeidheid. Dit is hét onderscheidende kenmerk van de Statik-Relax®. Doordat de Statik-Relax® onderscheid maakt tussen de verschillende soorten spierbelasting kan daadwerkelijk de spiervermoeidheid (-verharding) worden gemeten en bepaald.. Ruim 8 jaar onderzoek door het gerenommeerde Duitse onderzoeksinstituut Thumedi, naar de Elektro Myografie (EMG) van spieren, heeft geleid tot dit product.

Kenmerken Statik-Relax®

 • De Statik-Relax® is het kleinste EMG-meetapparaat ter wereld.

 • Uitgebreide feedback mogelijkheden:

  • Uitschakelbaar akoestisch alarm

  • Weergave op PC/Laptop of PDA scherm van: een indicator voor RSI-gevaar ten gevolge van de spiervermoeidheid én een indicator welke directe feedback geeft op de huidge spierbelasting. Bij alarmering van een verhoogde spiervermoeidheid kunnen tips en meer informatie worden opgevraagd over werkhouding, rusttijden etc. Daarnaast kunnen er oefeningen weergegeven worden om de spiervermoeidheid te verminderen.

  • Grafische weergave van de spiervermoeidheid op computer of PDA.

  • Grafische weergave van spieractiviteit op computer of PDA.

 • Kompleet draadloos. De Statik-Relax® wordt, onder de kleding, op bijvoorbeeld de trapezespier (nek/schouder gebied) geplakt met twee kleine elektrodes. Het apparaat wordt met behulp van Bluetooth verbonden met de computer of PDA.

 • Zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

 • Mogelijkheid om data op te slaan in het interne geheugen (alleen PRO versie). Dit biedt uitgebreide analyse en rapportage mogelijkheden

Over Sieso®
Sieso® (Simple Ergonomic Solutions) bestaat sinds 2003 . Sieso® distribueert in heel Europa een selectie van unieke en kwalitatief hoogwaardige ergonomische hulpmiddelen voor met name beeldschermwerkers. In 2007 is Sieso® aanwezig op de A+A beurs van 18 t/m 21 september in Düsseldorf en op de Medica beurs in Düsseldorf van 14 t/m 17 november. Op deze Europese beurzen presenteert Sieso® de Statik-Relax®-mini. U bent van harte uitgenodigd om op een van deze beurzen een demonstratie te komen bekijken. Een demonstratie van het assortiment van Sieso® is ook mogelijk op afspraak.. In de loop van 2008 wordt productlijn die is gebaseerd op deze innovatieve meettechniek verder uitgebreid. Meer informatie over onze producten kunt u vinden op onze website: www.sieso.info

NOOT AAN DE REDACTIE:

Dit persbericht vindt u op de website van Sieso®
www.laptopergonomie.nl
Op deze pagina vindt u foto’s (hoge resolutie) van het product.

Voor meer informatie of om een testexemplaar aan te vragen kunt u contact opnemen met Marco van den Berg (zie onderstaande contactgegevens).

Sieso®, Simple Ergonomic Solutions
Kromme-Mijdrechtstraat 23
NL-1079 KN  Amsterdam
The Netherlands

T:         +31 20 4861 705
F:         +31 20 4861 790
M:        +31 6 25077 194
E:         info@sieso.info
W:       www.sieso.info

Statik-Relax

Statik-Relax