Biofeedback meetapparatuur

Sieso® presenteert de doorbraak in biofeedback technologie met de Statik-Relax®.

De Statik-Relax is speciaal bedoeld voor het meten van de spiervermoeidheid (-verharding) in het Arm, Nek en Schouder gebied (KANS). De Statik-Relax bestrijdt RSI/KANS bij beeldschermwerkers (beroepsziekte één in Europa). Het apparaat waarschuwt de gebruiker tijdig dat de spier overbelast raakt, door overmatige statische en repetitieve spier aanspanning.

Introductie

De Statik-Relax is zeer geschikt als gedragstrainings hulpmiddel. Zo kan het preventief worden ingezet door bijvoorbeeld nieuwe of reïntegrerende werknemers een aantal dagen met het apparaatje te laten werken. Via grafische feedback via het eigen beeldscherm of een PDA ervaart de gebruiker wat het effect is van zijn/haar werkhouding, werkplekinrichting, werk- en rusttijden, etc. op de spierbelasting en de spiervermoeiing gedurende de werkdag. Ook wordt de gebruiker tijdig gewaarschuwd wanneer de spier beslasting op het moment niet optimaal is en ook wanneer de spier vermoeid raakt gedurende de dag.

De Statik-Relax is zeer geschikt voor Arbo-professionals, (para)medici en onderzoekers om te meten hoe de spierbelasting en –vermoeidheid verloopt gedurende een dag. In het apparaatje kan 140 uur/40 metingen worden opgeslagen. Deze meetgegevens kunnen door de professional worden uitgelezen en worden verwerkt tot grafieken en automatische rapporten. Op basis van deze meetgegevens kan een op maat gesneden advies worden gegeven aan de cliënt.

Ten derde is de Statik-Relax bruikbaar als 'traditioneel' EMG apparaat, waarbij de spieractiviteit zichtbaar kan worden gemaakt voor bijvoorbeeld demonstraties of werkplekbeoordelingen.

Kenmerken Statik-Relax®

 • Het kleinste EMG-meetapparaat ter wereld. Kan onder de kleding worden gedragen.
 • Zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Wordt met twee kleine wegwerp elektrodes opgeplakt. Voor beeldschermwerkers: of op de trapeze spier (nek/schouder gebied) of op de onderarmspiergroep.
 • Volledig draadloos. Het apparaat wordt met behulp van Bluetooth verbonden met de computer of een PDA.
 • Uitgebreide feedback mogelijkheden:
  • Uitschakelbaar akoestisch alarm
  • Weergave op PC/Laptop of PDA scherm van: een indicator voor RSI-gevaar ten gevolge van de spiervermoeidheid én een indicator welke directe feedback geeft op de huidge spierbelasting. Bij alarmering van een verhoogde spiervermoeidheid kunnen tips en meer informatie worden opgevraagd over werkhouding, rusttijden etc. Daarnaast kunnen er oefeningen weergegeven worden om de spiervermoeidheid te verminderen.
  • Grafische weergave van de spiervermoeidheid op computer of PDA.
  • Grafische weergave van spieractiviteit op computer of PDA.
 • Mogelijkheid om data op te slaan in het interne geheugen (alleen Medic versie). Dit biedt uitgebreide analyse en rapportage mogelijkheden
 • Maakt onderscheid tussen ‘statische belasting’, ‘snelle dynamische belasting’ en ‘langzame dynamische belasting’ van de spieren. Het RSI risico wordt alleen verhoogd door de eerste twee typen spierbelasting. ‘Langzame dynamische belasting’ van de spier zorgt juist voor een verlaging van risico op RSI klachten. Hierdoor is de Statik-Relax als enige biofeedback apparaat in staat om daadwerkelijk de spiervermoeidheid (-verharding) te bepalen, wat de beste voorspeller is op de kans op RSI (pijn)klachten

Uitgebreide informatie


Volgende pagina >> 

Hier vindt u screenshots en verder uitleg van de verschillende toepassingen van de Statik-Relax en veel achtergrond informatie. Zoals de gebruiksaanwijzing, wetenschappelijke achtergrond artikelen, FAQ, etc.Meld u aan voor onze nieuwsbrief met aan-
biedingen en nieuws.

Sieso
Weesperstraat 118-T
1112 AP Diemen
Nederland
T +31 (0)20 4861 705
F +31 (0)20 4861 790

Contact met Sieso - Simple Ergonomic Solutions